Jak wybrać dobry obrus do restauracji?

Obrus jest niewątpliwie wizytówką każdego lokalu. Czym kierować się wybierając obrus gastronomiczny do swojej restauracji?
Najczęściej do codziennego stosowania w lokalu wybiera się obrusy plamoodporne. Charakteryzuje je wiele zalet, nie wymagają bowiem wcześniejszego wygotowania, czego wymagają np. obrusy wykonane z bawełny. Materiał, z którego zostały uszyte nie niszczy się podczas wielokrotnego prania. Dodatkową zaletą jest jego niska cena.
W celu uzyskania plamoodporności obrus pokrywany jest specjalnym wykończeniem teflonowym Zwiększa ono trwałość mechaniczną tkaniny, a ewentualne zabrudzenia nie wnikają głęboko we włókna.
Jedynym, ale znaczącym minusem tych obrusów jest powtarzalność ich wzorów. Najczęściej spotyka się obrusy koloru białego i w odcieniu ecru, chociaż czasem można kupić je w kolorystyce bardziej zdecydowanej (butelkowa zieleń, bordo). Restauratorzy zwykle stawiają na obrusy jednokolorowe, które w łatwy sposób można dopasować do innych elementów wystroju wnętrza lokalu. .

Chcesz znaleźć naszego bloga, to wpisz w Google
signum opieka medyczna
umowa sprzedaży
abonament medyczny
pakiety medyczne



sitemap